Amazon verlaagt ook videokwaliteit van Prime Video
Amazon Prime video

Amazon verlaagt ook videokwaliteit van Prime Video

20-03-2020 14:25 Laatste update: 15:57

ANP / Bright

Na Netflix en YouTube heeft ook Amazon besloten de videokwaliteit van zijn streamingdienst de komende dertig dagen te verlagen.

Zo wil Amazon voorkomen dat het internet overbelast raakt nu veel mensen thuis moeten blijven vanwege het coronavirus.

Netflix en YouTube

Donderdag kondigde Netflix dit ook al aan en vrijdagochtend maakte Google bekend de kwaliteit van video's op YouTube tijdelijk te verlagen. De streamingdiensten doen dit op verzoek van de Europese Commissie.

Doordat meer mensen thuis moeten blijven, worden er meer video's gestreamd. Zo kan het internet in sommige landen overbelast raken. Om een film met hoge beeldkwaliteit te bekijken is meer data nodig dan voor een film met lagere beeldkwaliteit. Eurocommissaris Thierry Breton (Interne Markt) kaartte de kwestie van overbelasting van internet deze week aan bij meerdere grote techbedrijven.

Prime Video

De streamingdienst van Amazon, genaamd Amazon Prime Video, kost in Nederland drie euro per maand. Eerder deze maand startte Amazon in Nederland met een volwaardige webwinkel.

Toename dataverkeer

Telecomproviders in Europa maakten de afgelopen dagen melding van een forse toename van het dataverkeer. Het ging volgens Vodafone zelfs om een stijging van 50 procent op sommige plaatsen.

Ook in Nederland is er een toename van het dataverkeer. Maar de grote Nederlandse providers en het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX zeggen tegen Bright.nl dat de netwerkcapaciteit in Nederland momenteel nog ruim voldoende is.

Tips voor thuiswerken

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube.

Meer over technologie en de coronacrisis.