© F1 2019

Chinese coureur wint virtuele Formule 1 Grand Prix van Bahrein
One Direction

23-03-2020 10:08 Laatste update: 10:17

De Chinese Formule 2-coureur Guanyu Zhou heeft de eerste race gewonnen in het nieuwe seizoen van de virtuele Formule 1-competitie. Hij zegevierde zondagavond tijdens de virtuele versie van de Grand Prix van Bahrein.

Guanyu Zhou zit normaal gesproken in een testauto van Renault en racet zelf in de Formule 2-competitie, maar zondagavond beklom hij het hoogste virtuele podium door te winnen in de virtuele Grand Prix, gespeeld in de game F1 2019.

De race werd gereden op het virtuele parcours van Bahrein. Dit weekend zou de reguliere Formule 1-competitie weer losbarsten, maar door het coronavirus is de competitie tot in ieder geval mei uitgesteld.

Simultaan aan deze competitie loopt nu de virtuele competitie, waarbij professionele coureurs het opnemen tegen YouTubers, esporters en beroemdheden.

Aan deze eerste wedstrijd deden onder andere de F1-coureurs Stoffel Vandoorne, Esteban Gutierrez en Nico Hulkenberg mee en de game-streamers Jimmy Broadbent en Aamir ‘Cyanide‘ Thacker. Verder was er plek voor singer-songwriter Liam Payne, voormalig bandlid van One Direction.

De winst ging uiteindelijk naar de Formule 2-coureur Guanyu Zhuo. De wedstrijd werd live gestreamd via YouTube en Twitch. Alleen op YouTube werd de stream tot nu toe al 1,2 miljoen keer bekeken.

Geen virtuele Zandvoort GP

De volgende race is op 5 april en wordt gehouden op het virtuele circuit van Melbourne. Zandvoort komt hoe dan ook niet aan de beurt, omdat F1 2019 alleen nog de circuit van afgelopen seizoen kent.

Kijk ook: de 10 geboden van videobellen