'Nieuwe iPad Pro ongeveer even snel als vorig model'
Van A12X tot Z

'Nieuwe iPad Pro ongeveer even snel als vorig model'

24-03-2020 09:34 Laatste update: 15:47

De processor in de nieuwe iPad Pro lijkt ongeveer even krachtig te zijn als de chip in het voorgaande model.

Eerste indruk: iPad Pro

Dat blijkt uit een serie tests uitgevoerd door iemand die de nieuwe iPad Pro iets te vroeg binnen heeft gekregen en zijn bevindingen op Reddit deelde. 

Bij een Geekbench-test scoort de processor op één kern een score van 1114. Met alle kernen wordt een score van 4.654 gehaald. Dat is ongeveer wat de iPad Pro uit 2018 ook wist neer te zetten: die heeft gemiddelde scores van respectievelijk 1113 en 4607.

Meer grafische kracht

Op grafisch gebied doet de nieuwe iPad Pro het wel iets beter: hij behaalt een Metal-score van 9894, in plaats van de 9020 uit de vorige Pro. Dat is vermoedelijk te danken aan de extra processorkern in de grafische chip.

Het zou betekenen dat de iPad qua processorsnelheid er niet significant op vooruit is gegaan. Een grote verrassing is dat ook niet: de nieuwe iPad Pro draait op een A12Z-chip, een aangepaste variant van de A12X uit de iPad Pro van 2018.

Time-of-flight

De verschillen tussen beide iPads zouden dan zitten in de andere vernieuwingen, zoals de extra camera en time-of-flight-sensor achterop. De nieuwe Magic Keyboard-hoes die werd aangekondigd zal ook werken op de iPad Pro uit 2018.

Nieuwe MacBook Air

Apple onthulde de nieuwe iPad Pro afgelopen week, samen met een nieuwe MacBook Air die het verbeterde toetsenbord gebruikt.