© Legendary Entertainment

Pokémon Go makkelijker thuis te spelen tijdens coronacrisis
Coronavirus

Pokémon Go makkelijker thuis te spelen tijdens coronacrisis

24-03-2020 12:14 Laatste update: 12:14

Een reeks aanpassingen moeten het makkelijker maken om Pokémon Go tijdens de coronacrisis vanuit huis te spelen.

Pokémon Go is één van de weinige games die ineens slechter speelbaar is geworden door het coronavirus. Waar je de meeste spellen thuis op de bank speelt, moet je immers voor deze smartphonegame naar buiten toe.

Ontwikkelaar Niantic kwam onlangs al spelers tegemoet door ze een bundel te verkopen met daarin dertig incense, een voorwerp waarmee je monsters bij jou in de buurt laat verschijnen. Die werd verkocht voor het symbolische bedrag van 1 Poké Coin, omgerekend minder dan 1 cent.

Nu neemt de ontwikkelaar nog meer maatregelen om spelen vanuit huis te vergemakkelijken. Zo wordt er bijvoorbeeld voor datzelfde symbolische bedrag een bundel met daarin honderd Poké Balls verkocht. 

Meer cadeautjes

Cadeautjes die je van andere spelers toegestuurd krijgt hebben ook een grotere kans om ballen te bevatten. Je kunt bovendien meer van die cadeaus bij je dragen: je inventaris heeft nu plek voor twintig, en je mag er dagelijks dertig openen.

De hoeveelheid ervaringspunten die je krijgt voor de eerste vangst van de dag is bovendien verdriedubbeld. Daarnaast belooft Niantic om de komende tijd wekelijks een nieuwe bundel voor één munt te verkopen, zodat spelers voorwerpen kunnen verzamelen zonder naar buiten te gaan.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's