© Instagram

Instagram lanceert nieuwe functie: samen kijken op afstand
Co-Watching

Instagram lanceert nieuwe functie: samen kijken op afstand

24-03-2020 15:53 Laatste update: 17:21

Instagram heeft een nieuwe functie waarmee je op afstand samen met vrienden naar dezelfde foto's en video's kan kijken.

Instagram heeft een manier bedacht waarop vrienden via een videochat samen naar Instagram-berichten kunnen kijken. Dat zouden vrienden normaal gesproken bij elkaar doen, hangend over één telefoon, maar dat is vanwege het coronavirus niet meer mogelijk.

Het nieuwe Co-Watching is onderdeel van de videochatfunctie van Instagram, te vinden in de chat-inbox. Start een videochat met één of meerdere vrienden, linksboven staat dan een nieuwe knop. Met die knop kan gekeken worden naar foto's en video's die de eigenaar van de chat leuk vindt en/of heeft opgeslagen, en naar de lijst met suggesties.

Blijf Thuis

Instagram heeft daarnaast een 'Stay Home'-sticker toegevoegd, om gebruikers aan te moedigen vooral binnen te blijven en elkaar niet fysiek op te zoeken.

Het sociale platform toont al een aantal weken coronavirus-meldingen bovenaan zijn pagina's, om gebruikers naar officiële bronnen te verwijzen. Nu worden ook alle berichten rond het coronavirus van de suggestie-pagina verwijderd, tenzij die door gezondheidsorganisaties zijn geplaatst.

Volg Bright op Instagram

Eerste indruk: nieuwe iPad Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's