Xbox Series X-productie nog niet getroffen door coronaproblemen
'Het gaat goed'

Xbox Series X-productie nog niet getroffen door coronaproblemen

25-03-2020 20:15 Laatste update: 20:20

De productie van de nieuwe Xbox Series X is nog niet het slachtoffer geworden van het coronavirus. Dat terwijl veel fabrieken in Azië lange tijd dicht waren.

Dat vertelt Microsoft-CEO Satya Nadella in een interview met CNBC. Op het moment staat de spelcomputer gepland voor een verkoop rond het einde van 2020, vermoedelijk vlak voor de feestdagen.

"De productieketens komen weer op gang", zei de topman. "Dat is niet een probleem voor ons." De recente massaproductie van thuiswerkkits zou volgens Nadella bewijzen dat Microsoft zijn productieprojecten op orde heeft.

Desalniettemin kan de nieuwe Xbox last krijgen van het coronavirus, aldus Nadella. Als de Verenigde Staten en landen in Europa met een lange lockdownperiode kampen, heeft dat waarschijnlijk ook invloed op de economie. Dit kan ertoe leiden dat veel minder mensen dit jaar een nieuwe Xbox kunnen veroorloven.

Sneller en mooier

De nieuwe Xbox Series X is een krachtigere spelcomputer die veel sneller games kan laden. Met behulp van ray-tracing bevatten spellen ook hyperrealistische reflecties. De afgelopen maanden liet Microsoft mondjesmaat alle vernieuwingen van de console zien, waaronder het torenachtige ontwerp.

In de tussentijd werkt Sony aan een concurrent. Rond het einde van 2020 moet ook de PlayStation 5 verschijnen.