© OLVG

App voor checken corona-symptomen in meer regio's beschikbaar
Corona-check

App voor checken corona-symptomen in meer regio's beschikbaar

26-03-2020 12:33 Laatste update: 07-04-2020 17:36

Een app waarmee mensen kunnen controleren of ze misschien het coronavirus hebben, komt na de introductie in Amsterdam nu ook beschikbaar in de regio's Utrecht, Nijmegen en Assen.

Het UMC Utrecht, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen sluiten zich aan bij het project, dat is opgezet door het OLVG in Amsterdam. "Met andere ziekenhuizen werken wij op dit moment aan verdere uitbreiding", aldus het OLVG.

Dagelijks invullen

Mensen kunnen zich aanmelden via de websites van de aangesloten ziekenhuizen, waarna ze de gratis app kunnen downloaden. Ze moeten dagelijks invullen of ze last hebben van keelpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, hoesten en wat hun temperatuur is.

Een medisch team bekijkt alle binnenkomende gegevens. Als daaruit blijkt dat iemand mogelijk het coronavirus heeft, wordt binnen 24 uur contact opgenomen.

41.000 gebruikers in Amsterdam

In Amsterdam en omgeving heeft de corona-app al 41.000 gebruikers. De app is voortaan ook beschikbaar in enkele gemeenten rond Amsterdam, waaronder Amstelveen, Zwanenburg, Almere en Zaanstad.

Als er geen medische reden is voor contact, volgt binnen 48 uur een geautomatiseerd bericht. De RIVM-richtlijnen en het OLVG-protocol zijn leidend, aldus het ziekenhuis. "De app is nadrukkelijk geen vervanging van reguliere zorg of spoedzorg."

Technologie ingezet tegen corona:

Geen video missen? Volg Bright op YouTube