Met deze elektrische camper kan je off-grid overleven
Off-grid met de ERV

Met deze elektrische camper kan je off-grid overleven

30-03-2020 12:01 Laatste update: 15:47

Met de ERV Electric Camper kan je dankzij een 14 kWu accu en tot 2000 Watt aan zonnepanelen ver weg van iedereen in alle luxe overleven.

De ERV elektrische caravan is een kruising tussen een trailer en een schuilbunker. Dit gigantische Australische huis op wielen heeft terreinbanden en -onderstel, maar verwacht met de gigantische lengte niet al te grote kuilen te bedwingen. De survivalmogelijkheden zitten er meer in dat je lange tijd op je eigen stroom kunt leven.

Met een 14 kWu accu kun je geruime tijd een koelkastje draaien en de zonnepanelen zorgen dat de accu bijgevuld blijft. Er is zelfs een wasmachine aan boord. "Deze 'recreatievoertuigen' zijn als levensondersteunende systemen op wielen. Astronauten gaan met minder back-up naar de maan", schreef Bill Bryson al eens in The Lost Continent.

De makers, Retreat en OzXcorp, beloven je dat je er een laptop, elektrische deken, lasmachine, koffiezetter, televisie of haardroger op aan zou kunnen sluiten. Er is plaats voor twee bedden. Het totale gewicht van de ERV hebben de makers nog niet gemeld.

De caravan is gemaakt van composiet materiaal dat geen water op kan nemen en dus niet kan rotten. Dat er geen gasfles is voor je verwarming, koelkast en kookplaat neemt ook een serieus brandrisico weg. De caravan heeft een vanaf prijs van ongeveer 70.000 euro.