© Nintendo

'Meerdere nieuwe Super Mario-games dit jaar door jubileum'
35 jaar

'Meerdere nieuwe Super Mario-games dit jaar door jubileum'

30-03-2020 15:35 Laatste update: 15:37

De Super Mario-reeks bestaat dit jaar 35 jaar en dat zou Nintendo vieren met zowel nieuwe games als heruitgaves van oude titels.

Dat meldt VGC op basis van ingewijden. Eurogamer bevestigt die beweringen met zijn eigen bronnen. Beide sites melden dat Nintendo ten eerste van plan is om "het gros van Super Mario's 35-jarige catalogus terug te brengen, geremastered voor de Nintendo Switch".

Het zou in ieder geval gaan om Super Mario Galaxy, één van de best ontvangen titels uit de reeks, die in 2007 voor de Nintendo Wii verscheen. Ook een aantal andere populaire 3D-games met Mario zou geremasterd worden. Gematsu spreekt van 'high definition remasters' van Super Mario 64, Mario Sunshine en Mario Galaxy. Een aantal van de oudere 2D-games met Mario zijn al speelbaar op de Switch, voor Nintendo Switch Online-abonnees.

Gloednieuwe Mario-games

Daarnaast zou Nintendo een aantal gloednieuwe Mario-games uitbrengen. Nintendo zou onder meer werken aan een nieuwe Paper Mario-game. In die reeks gaat een platte, papieren versie van Mario op een RPG-avontuur. Weinig springen, maar veelal met beurtelingse gevechten, het verdienen van xp en een lang verhaal met veel personages.

De laatste Paper Mario-game verscheen in 2016 voor de Wii U, maar had volgens critici een weinig diepgaand vechtsysteem. De nieuwe Paper Mario zou volgens eerdere geruchten terugkeren naar zijn oudere vorm.

Super Mario 3D World

Ook de geprezen Wii U-game Super Mario 3D World zou naar de Nintendo Switch komen. Het zou gaan om een Deluxe-heruitgave met een reeks nieuwe levels. Nintendo wilde tegenover Eurogamer niet op de geruchten reageren.

Het is niet duidelijk wanneer Nintendo de games zou willen aankondigen. Het bedrijf verrast vaak met onaangekondigde video's vol nieuwe games. Het 35-jarige jubileum van de eerste Super Mario Bros.-game is in ieder geval in september.

Bekijk onze review van de Nintendo Switch Lite, het nieuwste model:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's