Pokémon Go laat spelers vanuit huis raiden tijdens virusuitbraak
Pokémon Stay Home

Pokémon Go laat spelers vanuit huis raiden tijdens virusuitbraak

30-03-2020 18:17 Laatste update: 18:24

Pokémon Go-spelers hoeven tijdens de coronacrisis niet meer naar buiten om samen te raiden. De spelfunctie gaat binnenkort vanuit huis werken.

Dat belooft ontwikkelaar Niantic op zijn blog. Het is één van meerdere maatregelen om de game beter speelbaar te maken tijdens de lockdowns in veel landen.

"We gaan onze sociale in-game systemen aanpassen zodat spelers kunnen afspreken zonder naar buiten te gaan", aldus de ontwikkelaar. "Binnenkort kun je samen met vrienden raidgevechten houden vanuit je eigen huis."

Binnen rondjes lopen

De stappentellerfunctie in de game wordt ook anders afgesteld, zodat bewegingen in huis worden geregistreerd. Hierdoor kunnen spelers binnenshuis rondjes lopen om zo bijvoorbeeld een Pokémon-ei uit te broeden.

Bovendien kijkt Niantic naar nieuwe manieren om de virtuele gamewereld te verkennen zonder je huis te verlaten. Het is nog niet bekend hoe dit precies moet werken.

1 munt

Niantic verkoopt sinds afgelopen week bundels met voorwerpen voor een symbolische prijs van 1 virtuele munt, zodat spelers niet meer naar buiten hoeven om digitale spullen te verzamelen. De nieuwe maatregelen zijn drastischer: de game wordt op een fundamenteel niveau aangepast om hem speelbaar vanuit huis te maken.

De ontwikkelaar zegt niet wanner de aanpassingen precies worden doorgevoerd. Vermoedelijk gebeurt dat in de komende dagen.

Technologie tegen corona: gaat dit helpen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's