Nieuwe fitnesstracker van Fitbit heeft GPS ingebouwd
Fitbit

Nieuwe fitnesstracker van Fitbit heeft GPS ingebouwd

31-03-2020 13:00 Laatste update: 13:16

Fitbit heeft een nieuwe fitnesstracker met ingebouwde GPS-sensor aangekondigd. De armband kan nu ook precies bijhouden hoe lang je in welke hartslagzone traint.

De nieuwe Fitbit Charge 4 is de eerste fitnesstracker van het bedrijf met GPS ingebouwd. GPS zat eerder al wel in de duurdere Fitbit-smartwatch Fitbit Ionic (momenteel zo'n 230 euro), maar de Charge 4-tracker is een stuk goedkoper: 150 euro. 

De fitnness-armband biedt mede dankzij de ingebouwde GPS ook eenl nieuwe 'Minuten in actieve zones'-feature. Hierbij wordt per minuut bijgehouden in welke hartslagzone je trainde. Verander je van zone tijdens de training, bijvoorbeeld van vetverbranding naar cardio, dan krijg je een melding op de tracker. Ben je aan joggen of fietsen, dan kan je dankzij de GPS op de kaart zien waar je in welke zone aan het trainen was. Deze feature zal later ook beschikbaar zijn op alle Fitbit-smartwatches.

Slaappatronen

De belangrijkste slaapfuncties van Fitbit zitten nu ook op deze Charge 4-tracker en geven je inzicht in je slaappatronen. Binnenkort komt er bovendien een update die Smart Wake introduceert die kunstmatige intelligentie gebruikt om je op het optimale moment te wekken. Met de relatieve SpO2-sensor krijg je een schatting van de variabiliteit van het zuurstofgehalte in je bloed als mogelijke indicatie van ademhalingsvariaties tijdens het slapen.

De Charge 4 is ook de eerste Fitbit-tracker waarmee je via Spotify Connect & Control je muziek op je smartphone bedient. De armband ondersteunt bovendien Fitbit Pay waarmee je contactloos kan betalen, ook in Nederland.

De Fitbit Charge 4 heeft 7 dagen batterijduur en is in drie kleuren verkrijgbaar voor 149,95 euro. De Charge 4 Special Edition met luxere bandjes is verkrijgbaar voor 169,95 euro.

Overname door Google-moederbedrijf

Google-moederbedrijf Alphabet wil later dit jaar Fitbit overnemen voor ruim 2 miljard dollar. Die deal moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

De Europese privacywaakhond EDPB uitte kritiek op de geplande overname. Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie doet nog onderzoek.

Kijk ook: Apple Watch Series 5

Mis geen video, volg Bright op YouTube