Samsung stopt met produceren van LCD-schermen
Oled Olé

Samsung stopt met produceren van LCD-schermen

31-03-2020 13:25 Laatste update: 13:26

Vanaf eind dit jaar zullen de fabrieken van Samsung Display geen LCD-panelen meer produceren.

Dat vertelt het Zuid-Koreaanse bedrijf aan Reuters. Samsung heeft jarenlang LCD-schermen voor zijn eigen televisies en monitoren gemaakt, maar ook voor apparaten van andere bedrijven. "We zullen bestelde LCD’s tot eind dit jaar blijven leveren", belooft Samsung.

Het bedrijf bouwt de LCD-productie al langer af. In oktober vorig jaar werden twee productielijnen voor de schermen gesloten, omdat de vraag voor de panelen fors was gekrompen. De verkoop van LCD’s moest over een langere tijd worden afgebouwd, maar Samsung heeft besloten dit proces te versnellen.

Quantum dot

Het bedrijf wil de komende vijf jaar één van zijn LCD-productielijnen volledig gaan vernieuwen, zodat hier op grote schaal quantum dot-displays geproduceerd kunnen worden. Deze schermtechnologie wordt steeds vaker in de televisies van Samsung gebruikt. Volgens ZDNet zullen quantum dot-panelen op termijn OLED in plaats van LCD gaan gebruiken.

Hoewel dit kan betekenen dat Samsung geen LCD-televisies meer zal verkopen, is het nog afwachten of dit ook gebeurt. Volgens eerdere geruchten wil Samsung na het sluiten van de LCD-fabrieken schermen gaan inkopen bij Chinese bedrijven, om zo kosten te besparen.

Kijk ook: de beste betaalbare 4K-TV

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's