Gamebeurs GamesCom bereidt voor op mogelijke annulering
Coronacrisis

Gamebeurs GamesCom bereidt voor op mogelijke annulering

31-03-2020 17:06 Laatste update: 17:06

De grote gamebeurs GamesCom in Keulen bereidt zich voor op mogelijke problemen door het coronavirus, door sommige delen online aan te bieden. Het evenement, gepland voor eind augustus, is echter nog niet afgeblazen.

GamesCom is één van de grootste gamebeurzen ter wereld, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers aantrekt. Bedrijven onthullen er ook welke nieuwe games er in ontwikkeling zijn. In 2020 staat het evenement gepland voor eind augustus.

Dit jaar worden er naast de grote presentaties ook andere onderdelen van de beurs via livestream online gedeeld. "We bereiken wereldwijd al miljoenen mensen, dus het is ook logisch dat we onze digitale strategie uitbreiden", aldus de organisatie tegenover Gamesindustry.biz. Het team zegt niet wat die uitbreiding precies inhoudt.

E3 afgezegd

Met de nieuwe digitale plannen bereidt GamesCom zich voor op mogelijke complicaties door het coronavirus. Veel tech- en game-evenementen zijn de afgelopen weken afgezegd, waaronder ook gamebeurs E3 in Los Angeles in juni

Rond het midden van mei bepaalt de organisatie van GamesCom of het evenement alsnog zal worden afgeblazen. Als dat gebeurt, zullen sommige delen alsnog online worden gestreamd.

Technologie tegen corona: gaat dit helpen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's