© Bright.nl

Huawei P40 bevat Amerikaanse onderdelen ondanks sancties
Zwarte lijst

Huawei P40 bevat Amerikaanse onderdelen ondanks sancties

01-04-2020 08:40 Laatste update: 08:40

De nieuwste smartphone van Huawei bevat verschillende Amerikaanse onderdelen, ook al mogen bedrijven uit de VS geen zaken meer doen met het Chinese bedrijf.

Dat ontdekte de Financial Times, dat de nieuwe Huawei P40 Pro uit elkaar haalde. Hoewel Huawei de hoofdprocessor van de P40 zelf heeft gemaakt, is de RF-module voor draadloze communicatie gemaakt met onderdelen van Amerikaanse bedrijven Qualcomm, Skyworks en Qorvo.

Qualcomm heeft volgens FT een licentie van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken om ondanks het handelsverbod met Huawei toch onderdelen te leveren. Voor Qorvo en Skyworks is dat niet zeker, die bedrijven hebben niet op vragen van de krant gereageerd. Ook het ministerie geeft geen commentaar.

Minder Amerikaans dan vorig jaar

De onderdelen van de P40 Pro zijn ook vergeleken met de P30 van vorig jaar, toen het handelsverbod nog niet van kracht was. De P30 bevatte nog nand-geheugen van het Amerikaanse Micron, in de P40 wordt geheugen van het Zuid-Koreaanse Samsung gebruikt.

Geen Google-diensten

Door het handelsverbod mag Google geen zaken meer doen met Huawei. Google kan de toestellen van Huawei daarom niet keuren, waardoor de telefoons geen Google-versie van Android mogen draaien. Google-apps als de Play Store, Maps en Gmail ontbreken daarom op nieuwe Huawei-toestellen zoals de P40 en vouwtelefoon Mate Xs.

Apps moeten via Huawei's eigen appwinkel App Gallery worden geïnstalleerd, maar die heeft een minder groot aanbod dan de Play Store. Apps als WhatsApp moeten handmatig worden geïnstalleerd, iets dat Google sterk afraadt. Huawei zei deze week dat het hoopt binnenkort de Google-apps te mogen aanbieden in de AppGallery.

Nieuwe vouwtelefoon Huawei Mate Xs:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's