Sony weert game in Rusland vanwege omstreden missie
No Russian

Sony weert game in Rusland vanwege omstreden missie

01-04-2020 10:06 Laatste update: 10:06

De nieuwe remaster van Call of Duty: Modern Warfare 2 is in Rusland niet voor de Sony PlayStation verkrijgbaar. In de game zit een controversiële missie waarin een Russische aanslag centraal staat.

Een officiële reden voor het besluit van Sony is niet gegeven, dus het is niet zeker of de missie er iets mee te maken had. Een Russische tweet van de makers van Call of Duty doet dit echter wel vermoeden: daarin benadrukt het bedrijf dat het verhaal van de game geheel fictief is, maar dat ondanks dit is besloten de game niet te verkopen.

In de missie No Russian moet je samen met een groep Russische terroristen een vliegveld in het land kapotschieten. Daarbij open je het vuur ook op onschuldige burgers. De missie was bij het originele verschijnen van de game in 2009 al controversieel, waardoor hij uit de Russische schappen werd gehaald.

Modern Warfare 1 ook verdwenen

De remaster van Modern Warfare 2 is afgelopen dinsdag verschenen. Kopers kunnen het originele verhaal van de game opnieuw spelen, maar dan opgepoetst voor moderne spelcomputers. De game is ook verkrijgbaar voor pc en Xbox One, waarop hij in Rusland nog gekocht kan worden.

Hetzelfde gebeurde afgelopen oktober bij een vernieuwde versie van de eerste Modern Warfare. Die haalde Sony uit zijn digitale winkel in Rusland. In het verhaal van die game wordt Rusland neergezet als de slechterik.