Pas weer Microsoft-persconferenties met bezoekers vanaf juli 2021
Coronamaatregelen

Pas weer Microsoft-persconferenties met bezoekers vanaf juli 2021

07-04-2020 12:07 Laatste update: 12:14

Microsoft blaast al zijn bijeenkomsten tot juni 2021 helemaal af. Alle grote evenementen worden in plaats daarvan digitaal gehouden.

Dat bevestigt het techbedrijf tegenover ZDNet. "Met het oog op de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt, hebben we onze evenementenkalender en strategie aangepast", aldus een verklaring. Alle fysieke evenementen gaan het komende jaar digitaal plaatsvinden.

Het bedrijf neemt daarmee verstrekkende maatregelen na de uitbraak van het coronavirus. Veel andere techbedrijven hebben ook evenementen afgeblazen, maar de meesten deden dit alleen in de nabije toekomst. Microsoft richt zijn voorzorgsmaatregelen op een periode van ruim een jaar.

Build, Inspire en Ignite

De dit jaar geplande Microsoft-conferenties Build, Inspire en Ignite werden recent al afgeblazen, om plaats te maken voor een digitaal alternatief. Tijdens deze evenementen kondigt de techgigant ook vaak nieuwe producten aan. 

De Microsoft-maatregel heeft wellicht ook invloed op de nieuwe Xbox Series X: deze zou gepland staan voor het einde van dit jaar. Verdere aankondigingen over die spelcomputer zullen hoogstwaarschijnlijk online worden gedaan. Hetzelfde geldt voor de Surface Duo en Neo, de tweeschermige apparaten die Microsoft later dit jaar op de markt wil brengen.

Dit weten we over de PS5 en nieuwe Xbox