Geen nieuwe emoji volgend jaar door coronavirus
❌?‍♂️???

Geen nieuwe emoji volgend jaar door coronavirus

09-04-2020 08:59 Laatste update: 08:59

De lichting nieuwe emoji die volgend jaar gepresenteerd zou worden, is met zes maanden uitgesteld wegens het coronavirus.

Dat zegt het Unicode Consortium, de organisatie die bepaalt welke emoji er aan het aanbod worden toegevoegd. Normaal gesproken worden nieuwe emoji jaarlijks in maart aangekondigd. Daarna maken bedrijven als Apple en Google hun versie van de nieuwe emoji, en worden die in augustus of september aan de bestaande figuurtjes toegevoegd.

Door het coronavirus schuift de planning van het Unicode Consortium echter op, van maart 2021 naar september 2021. "Dit jaar kunnen we simpelweg niet hetzelfde schema aanhouden als in het verleden", zegt Consortium-president Mark Davis.

De nieuwe emoji van dit jaar zijn in maart al gepresenteerd, en zullen daarom later dit jaar wel gewoon beschikbaar komen. In nieuwe versies van iOS en Android zitten 117 nieuwe emoji, met onder meer een man en een vrouw die een baby de fles geven, een de transgendervlag, een ninja, een Italiaans handgebaar, een kaasfonduepan, een mammoet, een ijsbeer, een dodo, een veer, een kakkerlak en een paprika.

Bekijk hier alle nieuwe emoji.

Samenwerkingsverband

Het Unicode Consortium is een samenwerkingsverband van grote techbedrijven. Het consortium beslist in samenspraak met die bedrijven over emoji, en over de manier waarop tekst en symbolen worden weergegeven. Zo moet iets dat iemand op één apparaat typt, er op een ander apparaat hetzelfde uitzien.