© Apple

'iPhone 12 krijgt iPad Pro-achtig ontwerp'
iPhone Pro

'iPhone 12 krijgt iPad Pro-achtig ontwerp'

13-04-2020 10:11 Laatste update: 10:23

De nieuwe iPhone 12 moet qua ontwerp gaan lijken op de meest recente modellen van de iPad Pro.

Dat vertellen ingewijden aan Bloomberg, dat bekend staat om zijn connecties binnen Apple. In totaal zouden er vier modellen gepland staan: twee Pro-modellen en twee goedkopere toestellen.

De twee duurste telefoons krijgen platte, roestvrijstalen randen aan de zijkanten, in plaats van de gebogen randen bij recente iPhones. 

Het scherm van de nieuwe iPhones zou ook niet langer afbuigen, maar zal één plat geheel worden. De hoeken van dit scherm worden duidelijk afgerond, net als bij de recente iPad Pro's.

Homage aan iPhone 4

Geruchten over een iPhone 12 met roestvrijstalen randen zijn er al langer: eerdere bronnen vergeleken het toestel met de iPhone 4, waarbij Apple voor het eerst een antenneband introduceerde.

Officieel heeft Apple nog niks gezegd over de iPhone 12. Doorgaans kondigt de techgigant zijn nieuwe telefoons in september aan, al is het nog de vraag of het coronavirus de productie dit jaar heeft vertraagd. Volgens bronnen staat Apple ook op het punt om een budget-iPhone te onthullen in dit voorjaar.

Goedkope HomePod

Volgens Bloomberg wordt er ook gewerkt aan een goedkopere variant van Apples HomePod-speaker, die wellicht al dit jaar onthuld moet worden. De nieuwe Apple Tags moeten het daarnaast makkelijker maken om bijvoorbeeld je sleutels met een iPhone terug te vinden.

Nieuwe iPad Pro: de eerste MacBook met touchscreen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's