Verstappen verkiest virtuele V8 Supercars boven F1-simraces

Max Verstappen aan boord van een V8 Supercar (2019)

Esports

Verstappen verkiest virtuele V8 Supercars boven F1-simraces

13-04-2020 14:26 Laatste update: 14-04-2020 07:22

In een deelname aan de virtuele races van de officiële Formule 1-organisatie heeft Max Verstappen weinig trek, maar de Limburger neemt deze week wel deel aan de simraces van de V8 Supercars. De Nederlander heeft een wildcard ontvangen om deze week deel te nemen aan het Esports-kampioenschap van de Australische raceklasse.

Net als vele andere coureurs houdt ook Max Verstappen zich tijdens de coronacrisis veel bezig met het rijden van simraces. De Nederlander heeft afgezien van deelname aan de virtuele races van de Formule 1, maar de Red Bull-coureur is wel ingegaan op een uitnodiging van de V8 Supercars.

Wildcard

In tegenstelling tot de virtuele races van de Formule 1 – die worden afgewerkt in de officiële maar niet vrij realistische Formule 1-game – worden de simraces van de V8 Supercars verreden in het meer realistische iRacing. Verstappen gaat dan ook graag in op de uitnodiging om deze week als wildcardrijder deel te nemen aan de simraces op de circuits van SIlverstone en Barcelona.

"Het wordt een flinke uitdaging omdat ik ga racen met een auto waarmee ik nog niet heel veel heb gereden in de sim, maar in het echt zijn ze vrij cool om naar te kijken", aldus Verstappen over de V8 Supercars. "In Melbourne delen we het circuit altijd met de Supercars, dus het wordt interessant om te zien hoe ik het er vanaf breng tegen de vaste rijders."

Verstappen klimt voor de Supercar-races achter het virtuele stuur van een Holden, die voorzien is van dezelfde kleurstelling als zijn F1-bolide van Red Bull. De Nederlander mag tevens met zijn eigen startnummer 33 aan de start verschijnen.

Verstappen zal het andere op gaan nemen tegen Supercar-rijder Shane van Gisbergen, tegen wie hij het vaker opneemt online: "Ik kijk er naar uit om samen met mijn maatje Shane te gaan rijden. Ik noem hem ook wel Pastor, want crashen in de sim kan hij heel goed," grapt Verstappen. "We racen veel samen online, dus hopelijk kunnen we het goed gaan doen voor Red Bull."

Verstappen maakt woensdagochtend 11.00 uur Nederlandse tijd zijn opwachting in het virtuele V8 Supercars-kampioenschap. Vanaf begin mei gaat hij ook deelnemen aan het officiële Esports-kampioenschap van de Porsche Supercup. De races zijn onder andere live te volgen via Twitch.