Elektrische auto's

Mazda, Porsche en Kia winnen bij World Car Awards

14 april 2020 15:51

Mazda heeft met de bijzondere Mazda 3 de World Car Design of the Year 2020 gewonnen. Kia pakte met de Telluride de titel "World Car of the Year" en de e-Soul werd World Urban Car. Porsche scoorde twee prijzen met de elektrische Taycan.

De Kia Telluride won de World Car of the Year Award: de hoofdprijs. Tof voor ze, maar wat in de Verenigde Staten als Mid Size SUV verkocht wordt, zetten we hier in als stadsbus. De Telluride is in Nederland dan ook niet te koop.

De E-Soul daarentegen wel. Die raden we je van harte aan in de Bright Stuff-koopgids. Vanwege zijn actieradius, zijn standaard uitrusting en zijn leuke bekje. 

Porsche Taycan 

Porsche wist van tevoren dat ze goede zaken zouden doen. World Performance Car was van tevoren al een bekeken zaak. De drie finalisten: Porsche 718, Porsche 911, Porsche Taycan. De verrassende winnaar werd de Taycan. De eerste elektrische Porsche haalde de prijs binnen. In de categorie Luxury Car versloeg hij ook zijn broertje de 911 en de elektrische Mercedes EQC

Mazda 3 

Mazda viert dubbel feest dit jaar. Want het bestaat 100 jaar en heeft met de World Car Design of the Year award een leuke prijs binnengeharkt. In 2010 begon Mazda met een designrevolutie. Het bedrijf noemde het de Kodo-designfilosofie en het leverde een reeks steeds fraaier wordende auto's op. Inmiddels zitten we bij de zevende generatie en daarin wordt niet alleen voorzichtig doorgeborduurd op het bestaande succes, maar ook vernieuwende elementen toegevoegd.

De Mazda 3 hatchback heeft een opvallend groot vlak tussen de achterportier en de kont van de auto die in eerste instantie wat vervreemdend kan werken. Na een beetje wennen maakt het van de auto een uniek model dat zijn eigen stijl heeft. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Duurtest Mercedes EQC: Benz zonder ine

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische Mazda MX-30 krijgt ook luxe versie

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Met deze elektrische auto's komen Mazda, Nissan en Lexus