ING komt met bankpas met notch: handiger bij insteken
Voelproof

ING komt met bankpas met notch: handiger bij insteken

16-04-2020 16:10 Laatste update: 16:10

ING introduceert een bankpas met een inkeping: daarmee voel je welke kant de kant met de chip is.

Vanaf vandaag kun je van de ING Bank een bankpas ontvangen met een inkeping aan de zijkant van de pas. Deze notch is gemaakt met het oog op klanten met een visuele beperking, maar net zo goed handig voor mensen met goed zicht.

Aan de notch kun je snel voelen wat de kant met de chip is, wat helpt bij het insteken in een betaalautomaat. Want die enkele keer dat je dan niet draadloos betalen kan, is het toch gehannes om die pas op de juiste manier in een automaat te steken. 

Gefaseerde uitrol

Vanaf vandaag is de betaalpas met notch als eerste beschikbaar voor ING-klanten die een betaalpas met eigen foto hebben. In de loop van 2020 worden alle andere betaalpassen en creditcards vervangen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt is ervoor gekozen de huidige voorraad eerst wordt opgemaakt. 

ING maakt de notch voor mensen met verminderd zicht. Een kleine aanpassing in het ontwerp maakt een groot verschil voor deze klanten.

Naast de inkeping heeft ING de lasergravering op de betaalpas verbeterd. Ook zijn er geldautomaten met spraakfunctie. De Gripr. is een plastic knijper waarmee klanten met gewrichtsklachten, zoals artritis of reuma, gemakkelijk de betaalpas uit de automaat kunnen halen.