Ministerie van Defensie verbiedt gebruik videobel-app Zoom

Een videoconferentie in Zoom.

Zoom

Ministerie van Defensie verbiedt gebruik videobel-app Zoom

16-04-2020 17:59 Laatste update: 17-04-2020 14:16
Author profile picture

Erwin Vogelaar

Medewerkers van het ministerie van Defensie mogen de app Zoom niet meer gebruiken om te videobellen, in verband met zorgen rond de veiligheid.

Videobel-app Zoom is voor medewerkers van het ministerie van Defensie niet meer toegestaan. Dat stelt een woordvoerder tegenover de Volkskrant naar aanleiding van een bericht in het Financieele Dagblad

Zoom is sinds de coronacrisis snel populair geworden bij thuiswerkers, maar de dienst krijgt ook veel kritiek door verschillende problemen met de veiligheid. Hoewel Zoom verbetering belooft, komt dat te laat voor veel partijen. Waaronder nu dus ook het ministerie van Defensie.

Het ministerie verbiedt de videobel-app op werktelefoons en -laptops. Ook wordt privégebruik afgeraden.

Problemen

Zoom had onder meer een wachtwoordlek in de Windows-app en kreeg veel kritiek vanwege stiekeme datadeling met Facebook. Ook waarschuwde de FBI voor het kapen van videogesprekken.

Reactie Zoom

Zoom zegt in een reactie tegen Bright.nl de veiligheid van gebruikers 'extreem serieus' te nemen. Het bedrijf zegt dat allerlei grote organisaties, waaronder financiële dienstverleners, telecomproviders, NGO's en overheden 'uitgebreide security-reviews hebben gedaan van onze infrastructuur'. "Deze organisaties maken nog steeds gebruik van Zoom."

Kijk ook: de beste videobel-apps

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's