© LG

LG toont camera's nieuwe 5G-smartphone: 'regendruppel'
LG 5G Velvet

LG toont camera's nieuwe 5G-smartphone: 'regendruppel'

20-04-2020 10:09 Laatste update: 10:53

Fabrikant LG heeft het ontwerp van zijn aanstaande 5G Velvet-smartphone onthuld. De camera's achterop het toestel staan keurig onder elkaar, en zien er zo een beetje uit als druppels.

De nieuwe LG 5G Velvet is officieel nog niet aangekondigd. Maar ondertussen heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf al ongeveer alles laten zien. In een teasende video, geplaatst op de YouTube-pagina van LG, is te zien wat het bedrijf precies bedoelt met het eerder gepresenteerde 'raindrop'-camerasysteem.

LG heeft de drie camera's en de flitser precies onder elkaar gezet, gesorteerd van groot naar klein. Hierbij heeft de hoofdcamera nog wel een kleine hobbel, maar de andere camera's zijn op gelijke hoogte met de achterkant van het scherm. Dit gaat tegen de huidige trend in van grote camera-eilanden, zoals op de de iPhone 11 Pro en de Samsung Galaxy S20-serie.

Koptelefoonpoort

Wat verder te zien is dat de telefoon nog steeds beschikt over een mini-jack-ingang, geschikt om een bedrade koptelefoon aan te sluiten.

Ook is duidelijk geworden dat de telefoon over de Snapdragon 765-chip gaat beschikken. Deze chip zat voornamelijk in high-end smartphones die vorig jaar uitkwamen.

Prijs nog niet bekend

Het is niet bekend wat de LG 5G Velvet gaat kosten, en wanneer deze smartphone officieel gepresenteerd wordt. Een Koreaanse nieuwssite verwacht de lancering op 15 mei.

Concurrenten als Samsung en Oppo verkopen sinds kort al 5G-smartphones in Nederland. De eerste, snellere 5G-netwerken moeten later dit jaar in Nederland in de lucht zijn.

Kijk ook: de nieuwe iPhone SE

Meer techvideo's? Volg Bright op YouTube