Netflix voorkomt onbedoelde schermtikken in app
Slotje

Netflix voorkomt onbedoelde schermtikken in app

21-04-2020 08:23 Laatste update: 08:28

Een nieuwe functie in de Android-app van Netflix voorkomt dat je een video pauzeert of vooruitspoelt door het scherm per ongeluk aan te raken.

Netflix heeft de afgelopen dagen stilletjes een nieuwe knop aan zijn Android-app toegevoegd. Door tijdens het kijken van een film of serie op 'Screen Lock' te drukken wordt het scherm vergrendeld, waardoor aanrakingen niet meer worden geregistreerd.

De kans dat je hierdoor per ongeluk op de pauzeknop druk of een video voor- of achteruitspoelt is hierdoor veel kleiner geworden. Die knoppen verdwijnen ook van het scherm zolang de optie is ingeschakeld. Je kunt het scherm nog wel aanraken om hem te ontgrendelen, door twee keer op het slot te tikken.

Kinderslot

Het slotje lijkt ook een ideale functie voor ouders die kinderen naar Netflix-video's laten kijken. De kans is nu immers kleiner dat een kindervinger per ongeluk de video sluit en iets anders aanklikt.

De nieuwe functie lijkt niet in een app-update te zitten, maar is vanaf de serverkant door Netflix geactiveerd. Op het moment zit het slot alleen nog in de Android-app, maar het lijkt een kwestie van tijd tot iOS-gebruikers hem ook kunnen gebruiken.

Kijk ook: Netflix-frustraties

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's