Premier League-spelers strijden live in FIFA 20-toernooi
Goede doel

Premier League-spelers strijden live in FIFA 20-toernooi

22-04-2020 12:36 Laatste update: 13:05

Voetballers van de Premier League nemen het deze week tegen elkaar op in een digitale competitie, in de voetbalgame FIFA 20.

Het toernooi biedt de spelers een manier om toch tegen elkaar te strijden tijdens de coronacrisis. Het prijzengeld dat het online toernooi inzamelt wordt gedoneerd aan Britse zorgorganisaties, om ze te ondersteunen tijdens de pandemie.

Tijdens het toernooi sturen de meeste Britse teams ieder een voetballer om ze te vertegenwoordigen. Raheem Sterling speelt bijvoorbeeld namens Manchester City, terwijl Trent Alexander-Arnold Liverpool vertegenwoordigt. 

Het toernooi dient ook als een soort alternatief voor de gebruikelijke ePremier League, waarbij de beste FIFA-spelers in het Verenigd Koninkrijk tegen elkaar spelen. Dat gaat door de coronacrisis niet door, omdat er bij e-sport offline wordt gespeeld. 

De rest van de week

De eerste ronde werd dinsdag gespeeld, waarna de tweede wordt gespreid over woensdag en donderdag. Vrijdag vindt de kwartfinale plaats, waarna de halve finale en laatste wedstrijd op zaterdag worden gespeeld. 

De wedstrijden worden in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden bij Sky Sports, maar zijn in Nederland ook te bekijken via YouTube, Facebook en Twitter.