WhatsApp heeft nu stickers over social distancing
Samen thuis

WhatsApp heeft nu stickers over social distancing

21-04-2020 16:49 Laatste update: 22-04-2020 08:56

WhatsApp heeft een speciaal stickerpakket gelanceerd waarmee gebruikers elkaar, zonder iets te hoeven typen, kunnen laten weten wat ze doen of hoe ze zich voelen tijdens de coronacrisis.

"Met deze stickers herinner je mensen op een creatieve manier eraan om hun handen te wassen, afstand te houden en aan lichaamsbeweging te doen", verklaart WhatsApp het nut van de stickers uit het Samen thuispakket. "Ook brengen de stickers een eerbetoon aan onze helden in de zorg en de helden in ons eigen leven."

De WhatsApp-stickers zijn ontwikkeld in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Thuiswerkers en zorghelden

Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld een sticker van een mok versturen met daarop de tekst 'staying home'. Ook zijn er stickers toegevoegd van thuiswerkende mensen, compleet met een laptop in de hand en een pyjama en wollige konijnenpantoffels aan.

Natuurlijk worden ook de helden in de zorg niet vergeten, zij zijn vertegenwoordigd in de vorm van een zorgmedewerker met een cape om.

Stickers

Stickers werden anderhalf jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd in WhatsApp en zijn volgens de chatdienst een van de meest populaire communicatiemiddelen.

Dit moet er ook beter aan WhatsApp:

Meer tech-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal