Deze tafel hijs je op om ruimte vrij te maken
Transformertafel

Deze tafel hijs je op om ruimte vrij te maken

24-04-2020 13:54 Laatste update: 13:54

Deze low-tech tafel is een bureau, eettafel, vergadertafel of salontafel én kan zelfs helemaal verdwijnen.

Werkhoogte, barhoogte, staand werken of salontafel, met deze tafel kun je alle gewenste hoogtes kiezen en hem zelfs helemaal laten verdwijnen. De tafel hangt aan vier punten aan het plafond en kan zo met een afstandsbediening steeds een stukje hoger worden gehangen. De hoogste stand is helemaal tegen het plafond, zodat je de ruimte vrij hebt. 

De tafel hijs je helemaal op zodat je de hele vloer kunt gebruiken voor andere zaken. Als je bijvoorbeeld thuis een sportles wil uitvoeren, als je grote dingen wil maken of als je gewoon even je werktafel uit het zicht wil hebben.

Er is ook een optie om twee schragen onder de tafel open te klappen zodat hij toch op de vloer rust. Dan kun je hem verplaatsen naar een andere plek in de kamer. 

De solide tafel is gemaakt van eikenhout. Het takelsysteem bestaat uit een dock aan het plafond en vier autogordels met afstandsbediening. Die worden aangedreven door motortjes om gordijnen te openen. De rode knop om je autogordel te openen is zichtbaar verwerkt om het gebruik van alledaagse voorwerpen om de tafel te maken te laten zien.

De 'vliegende tafel' is een ontwerp van Jean-Christophe Petillault, mede-eigenaar van het Parijse bureau JCPCDR Architecture. "Als studie rond de paradox tussen eenvoud en techniek is deze speelse tafel ontworpen als een veelzijdig en functioneel alledaags architectonisch object. De details, evenals de vloersensorzenders of de afstandsbediening, zijn verborgen in een eerder rustiek ogend tafelblad met eigentijdse en zuivere lijnen."