© Bright

Facebook Messenger laat je met 50 mensen videobellen
Messenger Rooms

Facebook Messenger laat je met 50 mensen videobellen

26-04-2020 15:26 Laatste update: 27-04-2020 11:57

Facebook heeft een nieuwe videochatfunctie aan de Messenger-app toegevoegd, waarmee je met maximaal vijftig mensen tegelijk kunt bellen.

Daarmee gaat de techgigant de concurrentie aan met videodiensten zoals Zoom, die sinds de uitbraak van de coronacrisis flink zijn gegroeid. Door de toename in thuiswerkers wordt er op het moment meer via videochats vergaderd.

Videogesprekken in Messenger Rooms zijn met een wachtwoord beveiligd, waardoor niet zomaar iedereen kan meedoen. Daarnaast kan een groepsbeheerder deelnemers verwijderen, of ongepast gedrag bij Facebook rapporteren. 

Versleuteling

Van end-to-end-versleuteling lijkt geen sprake te zijn. Daarvoor kun je wel terecht bij Facebooks andere chatapp WhatsApp, die inmiddels videogesprekken met maximaal acht mensen ondersteunt.

Je kunt in Messenger Rooms ook AR-filters gebruiken om je camerabeeld er anders uit te laten zien. Ook is het mogelijk de achtergrond aan te passen, zoals ook bij concurrent Zoom kan. Daarnaast biedt de videochatoptie spelletjes om met anderen te spelen. 

Instagram en WhatsApp

Niet iedere deelnemer heeft een Facebook-account nodig om aan een Messenger Rooms-vergadering mee te doen: via een linkje kun je zonder account deelnemen aan een gesprek.

Facebook rolt op het moment Rooms uit, ze zijn "binnenkort" ook in Nederland te gebruiken. Later zal de optie ook worden toegevoegd aan Facebook, Instagram Direct en WhatsApp.

'We videobellen!' Dit zijn de beste videobel-apps

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's