© Instagram

Instagram maakt donaties goede doelen in livestreams mogelijk
Geen winstoogmerk

Instagram maakt donaties goede doelen in livestreams mogelijk

28-04-2020 15:38 Laatste update: 15:44

Instagram laat gebruikers vanaf dinsdag in hun eigen livestreams geld inzamelen voor non-profitorganisaties.

Instagram-gebruikers kunnen nu ook in eigen live-uitzendingen om donaties vragen voor nonprofitorganisaties. Het sociale netwerk had al langer een donatie-sticker die in Stories gebruikt kon worden.

De live-functie werkt vergelijkbaar, en laat gebruikers bij het starten van hun uitzending een organisatie kiezen waarvoor zij geld willen inzamelen. De non-profit ontvangt 100 procent van het geld dat kijkers doneren. Het gaat om organisaties als Unicef, The Ocean Cleanup, Kika, Stiching Dierenlot, het WNF en Stichting Vluchteling.

Digitale collectebus

Wie deelneemt aan een donatie, krijgt van Instagram een nieuwe 'I Donated'-sticker. Die kan in Stories gebruikt worden, en toont het volledige bedrag dat tot nu toe is opgehaald met de inzameling. Instagram belooft dat het binnenkort met meer mogelijkheden komt om gebruikers tijdens de coronacrisis te helpen.

Goede doelen hebben zwaar te lijden sinds de uitbraak van het coronavirus. Veel non-profits moeten het hebben van collectes en evenementen die nu niet door kunnen gaan. Instagram heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel geld er met digitale collectes in Stories is ingezameld.

Ook op Facebook

Instagram-moederbedrijf Facebook komt binnenkort ook met de mogelijkheid om live-uitzendingen tegen betaling aan te bieden. Op Facebook is het ook al een paar dagen mogelijk om een donatieknop voor een goed doel toe te voegen aan een live-video.

Binnenkort wordt het ook mogelijk om op computers te kijken naar de live-video's van Instagram, en berichten achter te laten. Verder kunnen de livestreams na afloop direct worden gepubliceerd als IGTV-video's, zodat ze langer beschikbaar blijven dan de 24 uur van Instagram Stories.

Kijk ook: met deze gadgets blijf je topfit

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's