'Apple stuurt werknemers weer naar kantoor'
Coronacrisis

'Apple stuurt werknemers weer naar kantoor'

13-05-2020 10:42 Laatste update: 12:26

Sommige werknemers van Apple zullen binnenkort weer vanaf kantoor werken. Het personeel zat lange tijd thuis wegens het coronavirus.

Volgens bronnen van Bloomberg gaan de eerste medewerkers binnenkort weer op locatie werken, onder andere op het hoofdkantoor in Cupertino. Het is nog niet bekend of ook Nederlands personeel op korte termijn weer naar kantoor zal gaan.

Het moet een proces van meerdere maanden worden: geleidelijk zullen steeds meer werknemers naar kantoor gaan, terwijl de techreus probeert de situatie goed onder controle te houden. Als eerste gaan mensen die niet goed kunnen thuiswerken weer naar kantoor.

Dit zijn vermoedelijk de medewerkers die aan hardwareproducten van Apple werken. Zij moeten vaak de apparatuur vasthouden en gebruiken en kunnen niet zomaar alles mee naar huis nemen. Dan zou Apple immers riskeren dat er bijvoorbeeld iets kwijtraakt of naar buiten lekt.

Apple Stores

Volgens eerder gelekte berichtgeving wil Apple zijn winkels op termijn ook weer openen. In sommige landen zijn al enkele Stores weer te bezoeken, maar over Nederlandse openingsplannen is nog niks bekendgemaakt.

Andere techgiganten zijn voorzichtiger met hun werkplannen: bij onder andere Google en Facebook zal het personeel de rest van het jaar nog niet naar kantoor gaan. Medewerkers van Twitter mogen zelfs voor altijd thuiswerken, mits ze dat willen. 

Eerste indruk: iPad Pro (2020)

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's