Amazon onthult tablet van 90 dollar
90 dollar

Amazon onthult tablet van 90 dollar

13-05-2020 14:24 Laatste update: 14:24

Webwinkelgigant Amazon heeft twee nieuwe Fire HD-tablets onthuld. Het goedkoopste model kost maar 90 dollar.

De nieuwe Fire HD 8 heeft een snellere quad-core-chip met een kloksnelheid van 2GHz. Het apparaat heeft inmiddels 2GB werkgeheugen en wordt geleverd met 32GB opslag. Wie meer wil bewaren, kan een microSD-kaart in de tablet steken.

Amazon verkoopt zijn Fire-tablets al langer. Het zijn goedkope alternatieven voor de tablets van andere merken, zoals de iPads van Apple. Door tablets voor weinig te verkopen, hoopt Amazon meer klanten aan zijn diensten te binden. Iedere Fire-tablet heeft namelijk toegang tot bijvoorbeeld de Prime Video-streamingdienst van het bedrijf.

De tablet gaat in de Verenigde Staten over de toonbank voor 90 dollar. Wie meer te besteden heeft, kan ook een speciale Plus-variant kopen. Deze kan ook draadloos worden opgeladen en heeft meer werkgeheugen. Dit model kost 140 dollar.

Kindertablet

Voor diezelfde 140 dollar kun je ook een Fire HD 8 speciaal ontworpen voor kinderen aanschaffen. Deze heeft een speciale hoes die hem tegen klappen moet beschermen. 

Amazon heeft zijn Fire HD-tablets tot nu toe niet in Nederland verkocht. Het is niet bekend of dit nieuwe model op termijn wel hier verkocht zal worden, maar de winkelreus verkoopt sinds kort wel producten op Amazon.nl.

Sinds die introductie wordt onder andere ook de de Fire TV-stick beter in Nederland geleverd.

Amazon Fire TV in Nederland:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's