Beeld © Google
Beeld © Google
Overzicht

Google Chrome maakt ordenen tabs makkelijker

14 mei 2020 11:35

Webbrowser Google Chrome krijgt de mogelijkheid om tabs te ordenen met namen en kleurlabels, voor meer overzicht.

"Er zijn twee typen mensen in de wereld: tab-minimalisten die maar een paar tabs tegelijk open hebben, en tab-verzamelars die er flink meer hebben", aldus Google. Om het ordenen van al die tabs overzichtelijker te maken, krijgt Chrome een nieuwe functie die wordt getest in de Chrome Beta en vanaf volgende week beschikbaar is voor alle reguliere Chrome-gebruikers op Windows, Mac, Chrome OS en Linux.

Met een rechtermuisklik op een tab kan die worden toegevoegd aan een nieuwe of bestaande groep. Die groep kan een kleur krijgen, zodat de tabs makkelijker vindbaar zijn. De kleur is als streep onder alle betreffende tabs te zien.

Groepen

Gegroepeerde tabs staan altijd naast elkaar op de tabbalk. Door een tab van de ene naar de andere groep te verslepen, wordt die automatisch van groep verwisseld. Google noemt verschillende gebruiksvoorbeelden, zoals het ordenen van tabs per onderwerp of op hoe dringend ze zijn. Daarbij kunnen tekstlabels gebruikt worden, maar ook emoji kunnen dienen als titel voor een groep tabs.

Tips: schoon je telefoon en computer op

Bright gaat verhuizen

Bright gaat op 26 mei verhuizen. Ga voor onze artikelen, video's en podcasts vanaf dan naar RTLNieuws.nl/tech of download de RTL Nieuws-app: Android / iOS.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook en Instagram.