Nieuws

Olav Mol geeft commentaar in de nieuwe F1-game

19 mei 2020 11:54

Olav Mol, de stem van de Formule 1 in Nederland, is binnenkort te horen als commentator in de officiële F1 2020-game. Het is voor het eerst dat de game volledig in het Nederlands wordt uitgegeven.

Mol is al sinds 1991 te horen als commentator bij de Formule 1. Hij heeft al meer dan 500 races voorzien van zijn enthousiaste en deskundige commentaar. In 2016 ontving hij de Theo Koomen Award voor zijn optreden tijdens de door Max Verstappen gewonnen Grote Prijs van Spanje.

"Het was een flinke uitdaging maar ook ontzettend leuk om ook op deze manier verslag te mogen doen", vertelt Mol over zijn virtuele debuut. "Niet alleen is de Formule 1 erg populair in Nederland door het succes van Max Verstappen en de terugkeer van het Circuit Zandvoort op de racekalender, maar de sport is ook virtueel, met miljoenen spelers, populairder en realistischer dan ooit. Om als commentator dan ook onderdeel te zijn van de grootste racegame ter wereld is voor mij een enorme eer."

Het spel ligt vanaf 10 juli in de winkels.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Virtueel Formule 1-racecentrum opent deuren in Utrecht

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo is Circuit Zandvoort in de F1 2020-game tot in detail nagemaakt

Bright gaat verhuizen

Bright gaat op 26 mei verhuizen. Ga voor onze artikelen, video's en podcasts vanaf dan naar RTLNieuws.nl/tech of download de RTL Nieuws-app: Android / iOS.

Volg Bright ook op YouTube, Facebook en Instagram.