© Bright

'Apple gaat oude tv-series op Apple TV+ aanbieden'

Apple TV+

Streamingoorlog

'Apple gaat oude tv-series op Apple TV+ aanbieden'

19-05-2020 14:12 Laatste update: 14:16

Apple zou de komende tijd oude films en series willen inkopen voor zijn streamingdienst Apple TV+. Dat zou een nieuwe koers voor de videodienst van Apple betekenen.

Dat vertellen ingewijden aan Bloomberg. Op die manier zou Apple het aanbod op korte termijn kunnen uitbreiden om beter te concurreren met Netflix en Disney+.

Het is nog niet bekend welke programma's Apple graag aan het arsenaal wil toevoegen. Tot nu toe hebben Amazon, Netflix en Disney vooral tegen elkaar opgeboden voor de rechten van oude series, zoals Seinfeld en Friends.

Andere strategie

Het zou een complete omslag zijn voor Apple TV+ Tot nu toe was er alleen focus voor Apples eigen producties en lag de nadruk op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het bedrijf kocht ook de rechten voor nieuwe programma's, zoals die eerst alleen bij Apple te zien waren.

Daarmee was Apple TV+ vooral een concurrent voor HBO, dat ook veel geld stopt in eigen films en series.

Slechts de helft kijkt

De nieuwe strategie is volgens bronnen echter noodzakelijk. Hoewel Apple TV+ rond de 10 miljoen abonnees heeft, zou slechts de helft actief gebruikmaken van de dienst. Disney+ groeit tegelijkertijd veel sneller en had in één dag al tien miljoen klanten. 

Eerste indruk: Apple TV+