'HomePod-makers gaan eigen speaker verkopen met startup'

De originele HomePod, te koop tussen 2018 en 2021.

Syng

'HomePod-makers gaan eigen speaker verkopen met startup'

24-05-2020 18:01 Laatste update: 18:09

Twee van de ontwerpers van Apples HomePod zijn een startup begonnen, waarmee ze met hun eigen creatie gaan concurreren. De eerste speaker van het bedrijf ligt eind dit jaar in de winkel.

Ontwerper Christopher Stringer en ingenieur Afrooz Family stonden samen aan de wieg van Apples HomePod-luidspreker. Stringer hielp mee aan het ontwerp van de HomePod, Apple Watch en iPhone. Family is verantwoordelijk voor hoe de HomePod geluid door de kamer verspreidt, waardoor het klinkt alsof je meerdere speakers hebt. 

Met hun nieuwe bedrijf Syng werken ze nu aan een nieuwe luidspreker, meldt Financial Times op basis van bronnen. Het bedrijf zou als eerst de Cell willen verkopen: een 'revolutionaire' speaker waarvan het geluid niet te onderscheiden is van de realiteit, belooft het duo aan investeerders.

Eind dit jaar

De Cell moet in het vierde kwartaal van dit jaar worden verkocht, al is het nog de vraag of het coronavirus voor vertraging zal zorgen. Dan zal het bedrijf niet alleen concurreren met Apple, maar ook met onder andere Sonos en Denon.

Gerenommeerde Apple-medewerkers begonnen al eens eerder voor zichzelf. iPod-sleutelpersoon Tony Fadell vertrok jaren terug om het smarthomebedrijf Nest op te richten, dat inmiddels is overgenomen door zoekreus Google.

Deze 7 dingen moeten beter in de HomePod

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's