Atari gaat console uitbrengen met klassieke games
Nieuws

Atari gaat console uitbrengen met klassieke games

maandag 17 juli 2017 18:18

De Ataribox is een spelcomputer met oudere games. Hij heeft wat weg van Nintendo's mini-versies van de NES en SNES.

Gamemaker Atari heeft maandag meer bekend gemaakt over zijn eerste nieuwe spelcomputer in jaren. Atari heeft onder meer getoond hoe het apparaat eruit komt te zien. Details blijven verder schaars, al heeft The Verge iets meer informatie over de console.

De Ataribox lijkt qua ontwerp wel wat op de Atari 2600. Het apparaat is voorzien van een hdmi-aansluiting en vier usb-aansluitingen, daarnaast kan er een sd-kaart in. Atari brengt twee versies van het kastje uit: één met klassieke afwerking van hout en een versie in zwart met rood.

Klassieke games en nieuwe content

Op de console kunnen spelers aan de slag met klassieke games, maar ook met 'nieuwere content'. Het is niet duidelijk wat daarmee precies wordt bedoeld. Het is waarschijnlijk dat Atari de console uitbrengt met een aantal standaardgames, net zoals Nintendo dat doet met zijn NES en SNES mini's.

"We weten dat jullie meer willen weten over specs, games, prijs en release", schrijft Atari in een statement. "We houden dat niet zomaar geheim. We willen dit goed doen, dus brengen we steeds nieuwe informatie uit terwijl we dit apparaat tot leven brengen. Daarnaast luisteren we goed naar feedback vanuit de Atari-community."

Rutger houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.

Nieuwsbrief