Atoombunkers VS en Rusland te bezoeken in Minecraft
Nieuws

Atoombunkers VS en Rusland te bezoeken in Minecraft

woensdag 24 januari 2018 07:13

Analisten hebben de ondergrondse atoombunkers van de Amerikaanse en Russische overheden nagebouwd in Minecraft.

De analisten van de Middlebury Institute of International Studies (MIIS) hebben daarbij gebruikgemaakt van satellietbeelden, vrijgegeven informatie en een snufje gokken, schrijft The Verge. Zo slaagden zij erin om een goed beeld te maken van de Pentagon-bunker in Pennsylvania en de atoomschuilkelder van de Russische regering vlak buiten Moskou.

Doel van de analisten is om aandacht te vragen voor het risico van een nucleaire oorlog. Terwijl de Amerikaanse en Russische overheden de kans op een atoomoorlog bagatelliseren, trekken zij wel miljarden uit om een veilig heenkomen te creëren voor de leiders van de landen, stelt Jeffrey Lewis van het MIIS. “We denken dat alles nu heel anders is dan tijdens de Koude Oorlog, maar de bunkers wekken de suggestie dat er in werkelijkheid niets is veranderd.”

Zombies

De nagebouwde schuilkelders bevatten een paar easter eggs. Zo lopen er groepen zombies rond die volgens de ontwikkelaars alleen in het weekend worden losgelaten, en beschikt één van de bunkers over een interplanetair wormgat.


Bekijk ook ons item uit 2015 over het nabouwen van Nederland in Minecraft.

Volg ook het Bright Youtube-kanaal

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief