Audi R8 e-tron is niet meer: productie stopgezet

Audi R8 e-tron is niet meer: productie stopgezet

22-10-2016 15:55 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Tesla was niet de enige automaker met een supersnelle elektrische auto. Tot voor kort had Audi er ook eentje. Maar de R8 e-tron is niet meer.

Wie nog geen oog had voor de ontstellend grote prestatie die Tesla met de Model S neergezet heeft, hoeft maar even het droevige overlijdensbericht van Audi's elektrische superauto te lezen. Audi verkocht de R8 e-tron; een elektrische superauto met een acceleratiesnelheid van 4 seconden naar 100. Een auto die imposant demonstreerde hoe Audi het elektrische tijdperk tegemoet ging.

Met een prijskaartje van 1 miljoen euro per auto was het nooit de bedoeling er veel van te verkopen, maar de 100 die er besteld werden was Audi te weinig. De productie is nu stopgezet. Dat de auto langzamer en 6 keer duurder was dan een Tesla Model S P100D droeg natuurlijk niet bij aan de aantrekkingskracht. 

Maar het stilzetten van het programma is voor het imago van Audi (onderdeel van de Volkswagen-groep) niet zo goed. Na dieselgate beloofde het concern beterschap. Er zou ingezet worden op elektrificatie van het aanbod. Nu is de halo-auto naar een vroegtijdig graf gebracht.