Beelden 'verloren game' 1666: Amsterdam getoond

Beelden 'verloren game' 1666: Amsterdam getoond

04-05-2016 06:27 Laatste update: 27-04-2018 06:36

Ex-Ubisoft-manager Patrice Désilets verkrijgt na jaren weer de rechten op de grimmige game 1666: Amsterdam, waarvan ook gamelan-beelden opdoken.

Oh, oh, de soap die de game-industrie heet. Patrice Désilets was lange tijd een van de kopstukken bij Ubisoft Montreal. Hij werkte aan de drie eerste Assassin's Creed-games maar verlaat het bedrijf in 2010 om, volgens insiders voor een royale gage, bij THQ Montreal aan de slag te gaan voor een nieuwe game. Die game blijkt 1666: Amsterdam, maar niemand weet dan wat voor spel het precies zal worden.

Fast forward naar 2013. THQ gaat failliet en verschillende assets en ip's van de uitgever gaan onder de hamer. Ubisoft koop de intellectuele eigendomsrechten van 1666: Amsterdam over en krijgt weer met Désilets te maken. Het botert niet lekker tussen de twee en Ubisoft stuurt de baardige ontwikkelaar de laan uit, die op zijn beurt een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever begint. Dat leidt uiteindelijk tot niks en van de game wordt niets meer vernomen.

Grachten van Amsterdam

Maar wat blijkt; tijd heelt alle wonden want Patrice Désilets heeft recent de rechten van de game weer verkregen. Dat vierde de gamemaker door een oude trailer vol PS3- en Xbox360-footage te tonen aan een journalist die het vervolgens op YouTube zette. Hier zien we een mysterieus persoon de door de grachten van het 17e eeuwse Amsterdam vaart, ondertussen bezit nemend van ratten en katten om zijn duistere zaakjes op te knappen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Désilets het project gaat rebooten, maar niet voordat zijn huidige project Ancestors: the Humankind Odyssey het licht ziet. Tot die tijd hebben we in ieder geval onderstaande gameplay-beelden.