Betaalde muziekdienst SoundCloud Go nu in Nederland

Betaalde muziekdienst SoundCloud Go nu in Nederland

28-03-2017 08:36 Laatste update: 26-04-2018 22:20

De twee muziekabonnementen van SoundCloud zijn vanaf nu in Nederland beschikbaar.

De twee betaalde diensten Soundcloud Go en Go+ werden een jaar geleden al in de VS gelanceerd en zijn vanaf vandaag eindelijk ook in Nederland beschikbaar. Beide abonnementen verwijderen advertenties en bieden gebruikers een groter aanbod nummers.

Voor 5,99 euro per maand krijgen Go-abonnees de beschikking over ruim 120 miljoen nummers, Go+ biedt voor een tientje per maand toegang tot meer dan 150 miljoen nummers. Het verschil tussen de twee abonnementen gaat vooral om toegang tot de nieuwste muziek van de grootste artiesten. De nieuwste albums van bijvoorbeeld Drake, Boef, The Weeknd maar ook albums van Prince en Coldplay zijn alleen voor abonnees van Go+ beschikbaar.

Remixes

De gratis versie van SoundCloud blijft met ondersteuning van advertenties ook beschikbaar. Anders dan bijvoorbeeld Spotify en Apple Music is SoundCloud groot geworden met remixes en covers van bekende nummers. Om zulke muziek aan te mogen bieden moet SoundCloud toch royalty’s betalen, waardoor het bedrijf lange tijd in rechtszaken met platenlabels was verwikkeld.

Inmiddels heeft SoundCloud afspraken met alle grote uitgevers en kan het zowel originele muziek als remixes legaal aanbieden. Net als bij Spotify moeten iOS-gebruikers overigens uitkijken: de prijs is in de app 30 procent hoger door de verplichte afdracht aan Apple. Wie goedkoper uit wil zijn, kan beter een abonnement via de site van SoundCloud afsluiten.

Spotify is veruit de grootste streamingdienst voor muziek in Nederland. Spotify claimde vorig jaar een marktaandeel van 86 procent in ons land.