Bezorging achter de voordeur: Amazon koopt camerabedrijf Blink
Nieuws

Bezorging achter de voordeur: Amazon koopt camerabedrijf Blink

dinsdag 26 december 2017 08:27

Amazon heeft Blink overgenomen. Het Amerikaanse bedrijf verkoopt beveiligingscamera's voor in huis en dat kan helpen om boodschappen tot achter de voordeur te bezorgen.

Blink kondigt de overname door Amazon enthousiast aan. "We kijken uit naar wat we onze klanten samen kunnen bezorgen." De term 'bezorgen' heeft waarschijnlijk een dubbele betekenis.

Achter de voordeur

Blink verkoopt bewakingscamera's voor in en rondom het huis en Amazon wil spullen het liefst tot achter de voordeur bezorgen. Bij dat laatste kan een camera helpen.

Amazon lanceerde in oktober al Amazon Key, waarmee bezorgers eenmalig de deur kunnen openen om een pakketje binnen te leggen. Het tafereel wordt gefilmd en live aan de klant getoond. De dienst is expliciet niet te combineren met blaffende huisdieren. 

Controle

Een Seattle Times redacteur die Amazon Key testte, vindt dat Amazon wel erg veel controle krijgt in huishoudens. Het Amazon-slot opent niet voor bezorgers van andere bedrijven en familie-leden moeten een code naar het bedrijf sms-en als zij geen sleutel hebben. 

Amazon was het huis van Blink-klanten al binnengedrongen via Alexa. Blink integreerde de digitale persoonlijke assistent van Amazon in zijn camera's. 

Walmart

Walmart werkt ook met slimme huiselijke snufjes die de deur voor bezorgers kunnen openmaken om bestelde boodschappen in de ijskast achter te laten, blogde de supermarkt in september.

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Business, finance, tech, life en opinie. Business, not as usual. KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12. Met onder meer techprogramma Bright TV, Bright Business en de Bright Update.

Nieuwsbrief