Bill Gates doet megadonatie van 4,6 miljard dollar
Nieuws

Bill Gates doet megadonatie van 4,6 miljard dollar

dinsdag 15 augustus 2017 11:33

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft een van de grootste donaties aan goede doelen ooit gegeven.

Hij schonk 64 miljoen Microsoftaandelen, met een totale waarde van 4,6 miljard dollar. Dat blijkt uit een melding van Microsoft bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC die werd gespot door persbureau Bloomberg

Niet zijn grootste donatie

Aan wie Gates de aandelen heeft geschonken is niet bekend, maar waarschijnlijk zijn ze nu in handen van de Bill en Melinda Gates Foundation. Dat is de goededoelenorganisatie van het echtpaar.

4,6 miljard dollar is trouwens niet de grootste donatie die Gates ooit heeft gedaan. In 1999 deed hij voor 16 miljard dollar aandelen van de hand. In 2000 schonk hij nog eens 5,1 miljard aan het goede doel.

35 miljard

Bij elkaar zou Gates sinds 1994 voor een slordige 35 miljard dollar hebben weggegeven in aandelen en cash. Als de waarde van aandelen allemaal tegen de huidige prijs zou worden berekend, komt Gates zelfs tot een totaal van meer dan 50 miljard dollar.

Nog altijd hoeft Gates niet op de kleintjes te letten. Ook na zijn miljardendonatie houdt hij volgens de Bloomberg Billionaires Index een fraaie 86,1 miljard dollar over en staat daarmee nog steeds bovenaan de lijst.

Alles moet weg

Gates wil op termijn hij vrijwel alles weggeven. Ook spoort hij samen met Warren Buffett andere miljardairs aan om hun geld aan goede doelen te geven, via de Giving Pledge.

Zo'n 160 superrijken hebben beloofd om het grote merendeel van hun vermogen te schenken aan goede doelen. Ook Mark Zuckerberg heeft eerder al beloofd om 99 procent van zijn Facebook-aandelen te schenken aan het goede doel.

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Business, finance, tech, life en opinie. Business, not as usual. KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12. Met onder meer techprogramma Bright TV, Bright Business en de Bright Update.

Nieuwsbrief