Binnenkort ook shoppen met Snapchat

Binnenkort ook shoppen met Snapchat

18-02-2016 11:20 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Met Snapchat kan je straks ook producten kopen. Grote uitgevers zien er brood in.

Snapchat wil grote bedrijven de mogelijkheid geven om producten te verkopen binnen de app. Dat zei Snapchat-bestuurslid en Cosmopolitan-hoofdredacteur Joanna Coles donderdag tijdens een conferentie in de VS. 

Mediabedrijven kunnen via de Discover-sectie al tegen betalen eigen 'kanalen' aanbieden op Snapchat. Cosmopolitan-uitgever Hearst heeft zo’n kanaal en wil daar nu ook producten op gaan verkopen. Ook Women’s Wear Daily zou kleding willen gaan aanbieden binnen Snapchat.

Wanneer de e-commercefunctie in de app is te verwachten, is nog niet bekend. Met de Snapchat-functie Soapcash is wel geld over te maken naar andere gebruikers, waardoor Snapchat al de beschikking over creditcardgegevens krijgt. 

Zoeken naar verdienmodel

Snapchat heeft meer dan 100 miljoen dagelijkse gebruikers wereldwijd. De app is vooral populair onder jongeren, die er selfies en korte video’s mee uitwisselen. Het bedrijf probeert van alles om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Zo lanceerde het vorig jaar een downloadwinkel voor selfie-filters, maar die werd in januari al weer gesloten bij gebrek aan succes.