Bitcoin veert weer op: boven 10.000 dollar

Bitcoin veert weer op: boven 10.000 dollar

15-02-2018 18:37 Laatste update: 26-04-2018 13:33

De bitcoinkoers is weer door de 10.000 dollar geschoten. Begin deze maand was een bitcoin nog 'maar' 6900 dollar waard.

​Sinds het meest recente dieptepunt op 5 februari is de koers van bitcoin weer gestaag aan het stijgen. De munt kreeg aan het begin van dit jaar harde klappen te verwerken. Op 6 januari betaalde je nog ruim 17.000 dollar voor een bitcoin, maar sindsdien is het hard naar beneden gegaan. Als belangrijkste reden daarvoor wordt vaak naderende strenge regelgeving voor handel in cryptovaluta in Zuid-Korea aangedragen.

Ook in China worden cryptoplatforms hard aangepakt door de toezichthouders. De overheid zou van plan zijn om de toegang tot alle handelsplatforms volledig af te sluiten. Veel handel in cryptovaluta vindt plaats in Azië, waardoor de regelgeving daar grote invloed kan hebben op de prijs van crypto's.

Een mogelijke verklaring voor de forse prijsstijging van de laatste dagen is dat het gerucht de ronde doet dat de Zuid-Koreaanse overheid toch milder zal optreden tegen cryptovaluta dan eerder werd gevreesd.

Litecoin

Ook andere cryptocurrency's doen het goed vandaag. Ripple (+7 procent) en Litecoin (+8 procent) stijgen hard mee. Gisteren steeg de Litcoin zelfs meer dan 30 procent in waarde. De flinke koersstijging wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de introductie van LitePay, een litecoin betaaldienst die maandag werd aangekondigd. LitePay werd gestart nadat bitcoinbetaaldienst BitPay geen betalingen in litecoin wilde accepteren. De mensen achter de dienst zijn van plan op 26 februari live te gaan.

Ook is een mogelijke afsplitsing van litecoin, een 'hard fork' genoemd, een mogelijke verklaring voor de koersstijging. Bezitters van de originele litecoin zouden namelijk automatisch litcoin cash-munten krijgen bij een splitsing. Dat drijft de vraag naar litecoins op. Maar er wordt ook gevreesd dat dat een scam is.

Lees ook:

Overheidssites minen stiekem cryptomunten

Zo sla je bitcoins en andere cryptomunten veilig op

Dit zijn de 12 beste cryptomunten van 2018