Bitcoins pinnen in Eindhoven

Bitcoins pinnen in Eindhoven

05-05-2017 07:01 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Op de High Tech Campus in Eindhoven kan je bij een automaat de crypto-valuta Bitcoin en Ethereum kopen en verkopen met je smartphone.

Vanaf maandag is het Bitcoin-automaat beschikbaar op de High Tech Campus in Eindhoven. In eerste instantie zijn alleen bitcoins verkrijgbaar, over twee maanden volgt ook de alternatieve valuta Ethereum. Het automaat, dat wordt beheerd door het bedrijf Byelex, werkt met de blockchain-technologie. 

Het is het vijfde bitcoin-pinautomaat van Nederland. De overige vier staan in Maastricht, Lelystad, Oudenbosch en Brunssum. Het automaat in Eindhoven zou wel de eerste worden waar Ether-tokens van bitcoinconcurrent ​Ethereum te koop zijn. Via het automaat moeten later ook andere crypto-valuta beschikbaar komen. Het is nog niet bekend om welke virtuele munteenheden het gaat.

Grote waardestijging

De bitcoin is de afgelopen weken flink in waarde gestegen en passeerde deze week de grens van 1600 dollar voor 1 bitcoin. Reden voor de opmars is dat steeds meer landen, waaronder onlangs Japan, de bitcoin als wettelijk betaalmiddel te erkennen. Ook Rusland en India overwegen dit. 

 

Lees ook: Japanners testen blockchain voor overmaken geld