Blendle behaalt mijlpaal van 1 miljoen gebruikers

Blendle behaalt mijlpaal van 1 miljoen gebruikers

12-08-2016 08:57 Laatste update: 27-04-2018 04:01

De online artikelenkiosk Blendle is de grens van 1 miljoen gebruikers gepasseerd.

De startup deed daar precies twee jaar, drie maanden en vijf dagen over, meldt mede-oprichter Alexander Klöpping. In maart van dit jaar had Blendle nog zo’n 650.000 gebruikers. In die maand opende de kiosk ook zijn deuren in de VS, nadat het in 2015 ook al in Duitsland was gestart. De gebruikersgroei is volgens Klöpping vooral te danken aan curatie: artikelen per gebruiker selecteren.

In de ruim twee jaar sinds Blendle bestaat, kreeg de dienst er steeds meer artikelen en volledige edities van kranten en tijdschriften bij. Ook is het inmiddels mogelijk om binnen de dienst een abonnement op kranten of tijdschriften te kopen. Eerder deze maand nam Blendle nog het dagelijkse magazine Paper met artikelen uit AD, de Volkskrant, Trouw en enkele lokale kranten over van uitgever De Persgroep.

Ook ontwikkelt de startup sinds april van dit jaar losse apps voor kranten en tijdschriften. Daarin kunnen gebruikers door de klassieke vormgeving van het blad bladeren in de vorm van PDF’s, maar de artikelen zelf hebben een layout die op schermen veel beter leesbaar is. Blendle wil doorgroeien door zijn aanbod nog persoonlijker te maken, met de Blendle Premium Feed. Die functie moet nog beter weten welke artikelen lezers graag willen zien, en wordt de komende maanden uitgerold. Artikelen uit ons tweewekelijkse webmagazine Bright Ideas zijn ook te lezen via Blendle. Dit weekend verschijnt de volgende editie.