Blendle maakt nu ook losse apps voor media

Blendle maakt nu ook losse apps voor media

25-04-2016 10:37 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Uitbreiding voor Blendle: naast zijn eigen app maakt de startup nu ook apps voor kranten en tijdschriften.

Blendle breidt uit en gaat nu ook apps ontwikkelen voor Duitse en Nederlandse kranten en tijdschriften. De komende maanden stappen veel media volgens Blendle over op door hen gemaakte apps, als eerste is de Vrij Nederland-app beschikbaar. Die staat sinds vanmorgen in de App Store voor iOS.

Volgens Blendle-oprichter Alexander Klöpping was vernieuwing voor veel bladen en kranten nodig. "Het zijn vaak nogal lelijke apps waarin je alleen maar door PDF kunt bladeren", zegt hij. "Het duurt dan ook nog eens minuten voordat je zo’n hele PDF gedownload hebt." In de nieuwe apps kun je sneller door artikelen bladeren en de teksten worden door je smartphone of tablet opgeschaald.

Slechts een begin

Als je de app van Vrij Nederland downloadt, zie je direct de invloed van Blendle. Je kunt inloggen met je Vrij Nederland- of Blendle-account, zodat je direct artikelen kunt kopen en lezen. Deze worden op een fijn leesbare manier gepresenteerd. Je kunt door het tijdschrift vegen of de artikelen onder elkaar rangschikken op basis van populariteit of genre, daarna tik je door naar wat je wilt lezen.

De komende maanden brengt Blendle meer apps uit voor kranten en tijdschriften, voor de zomer volgt een Android-versie van Vrij Nederland. Het is slechts een begin. "We hebben geprobeerd zo snel mogelijk een versie te maken die beter is dan wat kranten en tijdschriften nu hebben, zonder extra werk te doen", zegt Klöpping. "Vanaf nu kunnen we samen met de redacties gaan leren wat gebruikers fijn vinden en wat niet en de app elke maand beter maken."