BMW toont nieuwe elektrische conceptcar
Nieuws

BMW toont nieuwe elektrische conceptcar

dinsdag 12 september 2017 13:13

BMW showt op de autobeurs van Frankfurt een nieuwe elektrische conceptcar.

De BMW i Vision Dynamics, zoals het voertuig heet, heeft een actieradius van 600 kilometer: een stuk beter dan de Tesla Model S en dan Tesla's nieuwe instapmodel, de Model 3 die het met een actieradius van 350 kilometer moet doen.

De i Vision Dynamics, die tussen de i3 en de i8 inzit, wordt door de Daily Express om die reden al omschreven als 'nieuwe Tesla-killer'. De auto kan van nul naar 100 kilometer in 4 seconden en heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur. Hoeveel de auto gaat kosten als hij straks in productie wordt genomen, is nog niet bekend.

De presentatie van de conceptcar past in BMW's plannen om meer elektrische voertuigen op de markt te brengen. De autofabrikant wil in 2025 25 auto's op de markt hebben die helemaal of gedeeltelijk elektrisch rijden. 


Later deze week op Bright.nl lees je meer over de highlights van de autobeurs van Frankfurt. Bekijk ook onze vlog over de presentatie van de nieuwe Nissan Leaf vorige week in Japan.


Abonneer je op ons YouTube-kanaal

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief