BYD levert elektrische bus met 440 km bereik

BYD levert elektrische bus met 440 km bereik

13-05-2017 17:10 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Het Chinese BYD maakt al jaren elektrische bussen, maar komt nu met een 18 meter lange bus met een bereik van 440 kilometer op één lading.

Wie op Schiermonnikoog in de bus stapt, neemt plaats in een elektrische BYD. Een volledig elektrische bus van Chinese makelij. Ideaal voor het Waddeneiland, waar de bus korte stukken rijdt, met tussen elke boot behoorlijke tussenpozen om te laden. Maar dat is niet langer nodig. De elektrische bus is nu interessant voor bijna elke denkbare toepassing.

BYD levert in Los Angeles County dertien van deze nieuwe elektrische harmonicabussen van 18 meter met een bereik van 440 kilometer op één lading. Volgend jaar al moeten alle bussen van de Antelope Valley Transit Authority volledig elektrisch zijn. De bus heeft een accupakket van 547 kWu. Ter vergelijking: de allerdikste Tesla die je krijgen kunt heeft een accupakket van 100kWu. 

Er kunnen 60 mensen in de bus en mochten de accu's ooit helemaal leeg gereden zijn, dan kost het twee tot drie uur om de bus weer volledig op te laden. Bij de routes die de bussen afleggen in Antelope Valley is het bereik ruim voldoende. BYD loopt als Chinees bedrijf voorop in de markt van elektrisch commercieel vervoer. In Californië heeft het bedrijf een fabriek staan waar bussen, vrachtauto's en zelfs vuilniswagens gebouwd worden. Allemaal 100 procent elektrisch.

Lees ook

Tesla-truck? Nederland heeft al jaren elektrische vrachtwagens

Elektrische truck van Tesla wordt 'next level'