Chatdienst in YouTube-app gelanceerd

Chatdienst in YouTube-app gelanceerd

08-08-2017 06:36 Laatste update: 26-04-2018 18:43

YouTube heeft een chatfunctie aan zijn mobiele apps toegevoegd.

Na de chatfunctie de afgelopen maanden in Canada te hebben getest, rolt Googles videodienst de dienst nu uit in de YouTube-apps voor iOS en Android in andere landen. Dat maakte Google maandagavond bekend. YouTube-gebruikers kunnen nu direct naar contactpersonen video's sturen en berichten of linkjes uitwisselen, zonder de app te verlaten.

De chatfunctie is beschikbaar via het tabblad Shared in de YouTube-apps. Om een chat te beginnen deel je eerst een video, waarna je tekst, emoji, linkjes en andere video's kunt sturen. Delen van foto's kan nog niet. Deel je een video met meerdere personen, dan ontstaat een groepschat, waarin alle deelnemers met elkaar kunnen chatten. Als je naar beneden scrollt tijdens het chatten blijft de YouTube-video bovenaan zichtbaar. Wanneer de chatfunctie op de YouTube-website beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

Concurrentie Facebook

YouTube wil dat gebruikers ook privé-gesprekken gaan voeren binnen zijn app, in plaats van via andere chatapps of via openbare comments onder de filmpjes. Met de berichtendienst gaat Google in feite de strijd aan met Facebook, dat met WhatsApp en Messenger de populairste chatdiensten in handen heeft. Facebook wil ook steeds meer een plek worden voor het bekijken van video. Zo werkt het sociale netwerk aan eigen videoseries.


YouTube-sterren op Bright Day 2017

Een van 's werelds populairste YouTubers, Casey Neistat, en Brights favoriete YouTube-nerdette Simone Giertz zijn de hoofdsprekers op onze Bright Day in de Jaarbeurs in Utrecht dit najaar. Koop hier je kaartjes voor Bright Day


Volg ook het Bright YouTube-kanaal